Geen categorie

Hoe beloon jij je hond?

Wanneer we onze hond willen belonen is het belangrijk om te weten wat hij leuk vindt. Niet alle honden zijn gek op dezelfde dingen. Sommige honden houden van aandacht, lieve woordjes en knuffels, andere honden houden van balletjes, stokken en andere spelletjes.

De meeste honden zijn gek op voeding, maar dit is afhankelijk van hond tot hond en elk individu heeft zo zijn voorkeuren. Als we eenmaal weten wat onze hond ervaart als top-beloning kunnen we dit gaan gebruiken in het leerproces. Slechte uitvoeringen kunnen we negeren, goede uitvoeringen kunnen we belonen en uitzonderlijk goede uitvoeringen kunnen we gaan belonen met zijn top-beloning. Op deze manier zal je snel resultaat boeken en zal jouw hond leren in een razendsnel tempo.

Hoe kan je nu ontdekken welke beloningen top-beloningen zijn voor jouw hond? Je neemt een bord, diepvries vormpjes, bakvormpjes, plastic potjes,.. (wees maar lekker creatief) en stop hier verschillende soorten beloningen in. Wanneer je dit voorschoteld aan jouw hond, zal je al snel ontdekken waar jouw hond gek op is en welke dingen hij links laat liggen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.