Over ons


Wij zijn Robin en Sofie, beide gepassioneerd door alles wat met psychologie, natuur, wetenschap, gedragsbiologie.. te maken heeft. Onze hobby’s bestaan dan ook vooral uit het leven op onze boerderij: wandelen, buiten zijn, filosoferen en brainstormen, in de tuin/paddock werken, houden van elkaar en van al onze dieren. We gaan door het leven met een heel aantal trouwe metgezellen; onze 4 paarden, 3 honden, 4 katten en dan zijn er nog de dieren die vrijwillig op ons domein verblijven.


Robin is reeds 30 jaar dierengedragsdeskundige en draagt massa’s ervaring met zich mee. Doorheen de jaren heeft hij gewerkt met blindengeleidehonden, hulphonden en met honderden huishonden in binnen- en buitenland. Een echte extraverte persoonlijkheid die het positieve uit elke gebeurtenis wil halen en hier ook steeds kansen in ziet om te kunnen groeien. Robin communiceert heel open en eerlijk en zeer direct wat hij voelt, begrijpt en ziet en is niet bang om zich kwetsbaar op te stellen. Hij is heel zorgzaam, neemt het altijd op voor anderen en deelt graag zijn passie met iedereen. Robin is gek op Sofie. 


Sofie is ook al enkele jaren actief in de dierenwereld. Een introverte persoonlijkheid, een oude ziel met doorleefde diepgang, doorvoelde wijsheid en een bron van puurheid en echtheid. Ze kan zeer goed andere persoonlijkheden inschatten en werkt vooral op intuïtie en gevoel. Zo kan ze heel goed de balans vinden om te werken met afstand en nabijheid, anderen uitdagen om uit hun comfortzone te komen en afstand nemen om iemands zelfstandigheid te bevorderen. Sofie is gek op Robin.


We zijn onze zaak gestart omdat we merken dat in het dagelijkse leven de dingen vaak anders lopen dan we het eigenlijk zouden willen. We willen mensen graag kennis geven, kennis over hoe wij als ‘mens’ functioneren, beslissingen nemen, emotioneel of juist emotieloos reageren, hoe we rust kunnen vinden, kennis over onze basisbehoeftes en die van onze dieren, kennis over het natuurlijke gedrag van mens en dier en hoe we hier het best aan tegemoet kunnen komen. 

Ontwikkeling of groei is voor ieder individu uniek, of het nu over jou, je hond, je paard of anderen gaat. Wij zijn de zoektocht naar gelukkig zijn gestopt, hebben ons moedig opgesteld en we zijn begonnen met het vinden van gelukkig zijn door alles zo breed mogelijk te benaderen, te bekijken en te bestuderen. En juist door alles vanuit verschillende perspectieven te bekijken is er meer kennis ontstaan en vooral begrip. En net dat is de sleutel naar succes. De balans en symbiose tussen Cognitieve Intelligentie (IQ) en Emotionele Intelligentie (EQ). 

Onze missie is deze sleutel verder te ontwikkelen en te delen met mensen en dieren. Informatie, tools en kennis uit te wisselen in het welzijn van iedereen. Je hond, je kat, je paard, of jezelf heeft hier recht op. We willen er dan ook in slagen dat onze cursussen, workshops en alles wat we doen en delen laagdrempelig is voor iedereen. 

Wij proberen steeds weer bij te scholen waar nodig zodat ook onze kennis up-to-date blijft.

We hebben reeds lessen en opleidingen genoten bij Martin Gaus, Inge Pauwels, Jeroen Oomen, Henk De Clercq, Turid Rugaas, Karen Pryor, John Rodgerson, Linda Tellington, Ian Dunbar, John Fisher, Anthony Robbins, 2 Lazy 7 Ranch, Hippo Mania, ..

Wij nodigen jou uit dit avontuur samen met ons aan te gaan, niet volgens een methode, wel op jouw eigen authentieke manier. Wees welkom, wij kijken er enorm naar uit om ook jou te leren kennen…


WIE ZICH GELUKKIG VOELT MET HET GELUK VAN ANDEREN,  BEZIT EEN RIJKDOM ZONDER GRENZEN
Hoe komen we aan deze naam?

Na veel zoekwerk en woordspelingen zochten we naar de essentie van ons bedrijf. Wat willen we juist? Wie willen we bereiken? Wat willen we voor hen betekenen?

We willen een centrum creëren voor mens en dier, waar we elk van hen dichter willen brengen bij hun natuur, terug naar de essentie. We willen alle levende wezens, die allemaal gelijk zijn voor ons, hun authenticiteit laten ontdekken en terug in hun kracht laten staan door ze met elkaar in contact te brengen zodat een symbiose kan ontstaan. Deze symbiose kan ontstaan tussen dier en mens, maar ook tussen planten en dieren, planten en mensen, of juist tussen alledrie, ‘the circle of life’. 

Essentia- Essentie

* de essentie zelfst.naamw. (v.) Uitspraak:   [ɛˈsɛn(t)si] Verbuigingen: essentie|s (meerv.) dat waar het om gaat Voorbeeld:   `de essentie van de zaak`Synoniemen: kern, kwintessens © Kernerman Dictionaries. SpellingCorrect gespeld: ‘…

* (Latijn: essentia = het wezen van iets) Datgene wat een ding tot dit speciale ding maakt, zijn eigen, diepste en onveranderlijke natuur. Essentie staat tegenover existentie (existentia), het (veranderlijke) bestaan van dat ding in de dimensies van de ruimte en tijd. De essentie van een ding moet in het wetenschappelijk begrip van dat ding tot uitdrukking worden gebracht.

* 1) De kern van de zaak 2) De kern van iets 3) Geestelijke kern 4) Het essentiële 5) Het fijne 6) Het wezenlijke 7) Het wezen 8) Het wezenlijke 9) Hoofdpunt 10) Hoofdzaak 11) Inwendige 12) Kern 13) Kern van een zaak 14) Kernpunt 15) Kwintessens 16) Middelpunt 17) Midden 18) Wezen 19) Wezen van een zaak

Natura – Natuur

* de natuur zelfst.naamw. (v.) Uitspraak:   [naˈtyr] 1) wereld zoals die is zonder mensen, met name de dieren en planten

*De natuur is de inhoud en werking van het heelal zoals door de mens waargenomen, ervaren en/of gewaardeerd. Hiertoe behoren de niet-levende en de levende natuur. De natuur wordt met name bestudeerd door de natuurwetenschappen.

Hoewel de mens zelf tot de natuur behoort, wordt de menselijke invloed, het “kunstmatige”, vaak tot de cultuur en niet tot de natuur gerekend. ‘Natuurlijk’ wordt ook wel tegenover ‘bovennatuurlijk‘ geplaatst. Wildernis is ‘ongerepte natuur’, landschappen waarin niet door de mens is ingegrepen.

De natuur omvat onder meer atomen, planten, dieren, meteorologische en geologische processen, straling, het buitenaardse, de materie en energie waar dit alles uit bestaat en de relaties hiertussen.

* 1) Aangeboren neiging 2) Aanleg 3) Aard 4) Al wat groeit 5) Buiten 6) Deel van het delfstoffen rijk 7) Geaardheid 8) Gemoed 9) Gestel 10) Heelal 11) In wezen geen droge tijd (cry 12) Inborst 13) Ingeboren aard 14) Innerlijk 15) Innerlijk gevoel 16) Inslag 17) Karakter 18) Landschap 19) Mentaliteit 20) Natura

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.