Understanding a dog isn’t about seeing the human in them, it’s about connecting with the animal in you.


Essentia Natura wil mens en dier weer terug naar de essentie van hun natuur brengen. Wat betekent dat nu juist? Bij Essentia Natura kan je terecht voor advies, trainingen, gedragsconsulten, lessen, workshop enz voor je hond. In al deze services zullen we ten allen tijde de natuurlijke basisbehoeftes en de persoonlijkheid van jouw hond(en) op de eerste plaats zetten. 

Wanneer we gaan kijken naar de basisbehoeftes van onze hond(en) en de mate waarin wij als mens daarin tegemoet komen, vinden we vaak al een oplossing, de missende tips & tricks voor een optimale training, een nog betere band tussen jou en je hond(en), een verhoogd kennisniveau,…en nog zoveel meer.

Wij zullen jou de tools geven waarmee je zelf aan de slag kan gaan om de connectie tussen jou en en je hond(en) levenslang te laten groeien en versterken, want dit zijn de bouwstenen van een duurzame relatie.


Hondenschool

Uniek concept

– Op verplaatsing, gedaan met trainen op een klein veldje tussen 4 muren
Verschillende locaties, vb in het bos, in het dorp, op een terrasje,..
– Realistische situaties
– Praktijkgerichte oefeningen op maat van jouw hond
– Alle honden(rassen), mensen en leeftijden welkom*
Welzijnsgerichte en diervriendelijke trainingen
– Geen wedstrijden/prestatiedruk
– Instructeurs met nodige vakkennis 

* Wanneer onze instructeurs opmerken dat jouw hond niet klaar is om deel te nemen aan de lessen van de hondenschool kan er geadviseerd worden om eerst een privétraining of gedragsconsult te boeken.


Wanneer
De lessen gaan door op zondag voormiddag om 09u00. Om de 3 weken wordt deze les op zondag namiddag om 15u00 gegeven.

Locatie
Steeds op verplaatsing, max 10km vanuit Olmen/Balen

Leden van de hondenschool worden persoonlijk uitgenodigd voor onze gesloten Facebook pagina en whatsapp groep waarin wekelijks de nieuwe les locaties met adres worden vermeld.

Prijs

15 EURO per les
150 EURO voor 10 beurtenkaart + 1 gratis les

Inschrijven

Inschrijven kan via onderstaande link of per mail naar info@essentianatura.be

https://docs.google.com/forms/d/1O_JYpdaVZp6MGMqV-pGGbxrYisWxnUYapEKvluZwsbo

Gedragsconsult

Tijdens een gedragsconsult gaan we aan de hand van de lichaamstaal, de interactie en communicatie tussen jou en je hond kijken waar het getoonde gedrag vandaan komt. Wij luisteren naar jouw verhaal en ontwikkelen samen met jou een persoonlijke en op maat gemaakte therapie. Al onze therapieën en trainingen zijn diervriendelijk en niet gebaseerd op pijn. De consults en trainingen gaan best door in de vertrouwde omgeving.

Gedragsconsult € 95,00 – ongeacht de duurtijd incl. verslag (binnen de 3 werkdagen)

Online Gedragsconsult € 65,00 – ongeacht de duurtijd incl. verslag (binnen de 3 werkdagen)
Opvolg consult

Tijdens een gedragsconsult gaan we aan de hand van de lichaamstaal, de interactie en communicatie tussen jou en je hond kijken waar het getoonde gedrag vandaan komt.  Wij luisteren naar jouw verhaal en ontwikkelen samen met jou een persoonlijke en op maat gemaakte therapie. Soms is het niet mogelijk om alle informatie in 1 sessie te geven of moeten we stapsgewijs aan de slag gaan, waardoor een 2de bezoek nodig kan zijn.  Hiervoor kan je dan een opvolg consult boeken. 

Opvolg consult € 65,00 – ongeacht de duurtijd incl. tips & tricks 


Training

Tijdens deze sessie luisteren we naar jouw verhaal en doelen en zo werken we samen met jou een persoonlijke en op maat gemaakte training uit, op het tempo van jouw hond. Tijdens deze praktijkgerichte oefeningen geven en demonstreren wij de tips & tricks die het leerproces en het leervermogen van jou hond zullen versnellen en verbeteren. 

Privé training € 65,00 per uur


PRE puppy advies

Een nieuw gezinslid verwelkomen in je familie is altijd leuk en tegelijkertijd ook spannend. Daarom is het van groot belang om op die jonge levensfases goed voorbereid te zijn. Tijdens dit advies gaan we de fases doorlopen op weg naar verrijking. Je krijgt alle praktische tips & tricks mee om zodoende proactief te handelen waardoor je pup de kans krijgt zich te ontwikkelen tot de volwassen hond die jij voor ogen hebt. Ook kunnen wij jou begeleiden bij de raskeuze en het kiezen van de juiste puppy.

(PRE)Puppy advies € 65,00 ongeacht duurtijd
Senior hond advies

Als eigenaar van een oudere hond kan jij zeker een meerwaarde brengen door leuke aangepaste programma’s aan te bieden.  Bij Essentia Natura bereiden we je voor op het tegemoetkomen en ondersteunen aan de noden van de ouder wordende hond en krijg je tools mee om de levenskwaliteit van je trouwe vriend te garanderen. 

Senior hond advies € 65,00 ongeacht duurtijd


Al onze trainingen zijn diervriendelijk en niet gebaseerd op pijn. De trainingen gaan best door in de vertrouwde omgeving.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.