Geen categorie

Hoe wapen jij jezelf tegen virussen en bacteriën

We hoeven niet te wachten tot we ziek worden.  Er bestaat niet zoiets als een wondermiddeltje dat ervoor zal zorgen dat we niet ziek kunnen worden. Daarom grijpen we nu al in op alle mogelijke vlakken om ons immuunsysteem te ondersteunen en te versterken:


– Kruiden 
– Aromatherapie
– Voeding 
– Voedingssupplementen
– Beweging
– Buitenlucht
– Mindset
– Sociale ondersteuning en coaching

Het immuunsysteem is het verdedigingssysteem van ons lichaam dat als doel heeft zowel externe als interne ziekteverwekkers te bestrijden. Naast de bescherming tegen virussen, bacteriën en parasieten wordt het immuunsysteem ook wel ingezet om afvalstoffen of zieke lichaamscellen zoals kankercellen op te ruimen. Ongezonde voeding, roken, alcohol- en druggebruik zijn niet goed voor ons, maar ook vervuiling, pesticiden, slecht slapen en stress zijn absolute vijanden van ons verdedigingsmechanisme.

Signalen die duiden op een inefficiënte immuniteit zijn infecties, slechte wondheling, ziekte, problemen met de spijsvertering, huidproblemen, moeheid, pijnlijke gewrichten en spieren.

Wanneer onze weerstand niet meer in balans is kunnen er allergieën en intoleranties ontstaan. Bij een allergie reageert het immuunsysteem op bepaalde stoffen die voorkomen in omgeving, voeding, verzorgingsproducten,.. We noemen dit ‘allergenen’. Het lichaam maakt tegen deze allergenen antistoffen aan en wanneer deze in aanraking komen met de allergenen maken ze stoffen vrij zoals histamine. Het zijn juist deze stoffen die zorgen voor de vervelende allergische klachten. Een intolerantie ontstaat door het niet kunnen verwerken/opnemen van een bepaalde stof.

Autoimmuniteit ontstaat doordat het immuunsysteem lichaamseigen cellen en stoffen als lichaamsvreemd ziet. Het lichaam gaat dan antistoffen tegen de eigen cellen aanmaken en deze afbreken.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.